Altijd en overal respect voor het milieu

Onze nieuwe treinen verbeteren niet alleen de reiservaring, tegelijk geven ze ons de gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen in de spoorwegindustrie te gebruiken en op een intelligente manier zorg te dragen voor het milieu.

Groter dan een jumbojet

Onze nieuwe treinen kunnen bijna 900 passagiers vervoeren. Dat zijn er 150 meer dan voordien en maar liefst twee keer zoveel als een jumbojet. Dat betekent dat de nieuwe treinen per zitplaats 17% efficiënter zijn dan onze oudere treinen.

Hier brandt de lamp

Onze treinen zijn zo ontworpen en aangepast dat we heel precies de led-verlichting kunnen aanpassen, waardoor we energie kunnen besparen en het daglicht optimaal gebruiken.

Onze neus achterna

De neus van onze nieuwe treinen is gestroomlijnd en aerodynamisch en dus energiebesparend en geluidwerend.

Zuinig rijden

Onze treinbestuurders krijgen een opleiding in eco-vriendelijk rijden. Ook zijn onze treinen uitgerust met hightech energiemeters zodat de bestuurders het energieverbruik onderweg makkelijk kunnen monitoren en beheren.

Hergebruiken en recycleren

Van bij het ontwerp nemen we mee dat bepaalde elementen en onderdelen zoals stoelconstructies recycleerbaar moeten zijn. In de trein zelf hebben we vuilnisbakken om afval gescheiden te verzamelen.