GRATIS WIFI IN DE TREIN

Onze vertrekhal in Londen, Ebbsfleet, Rijsel en Parijs heeft gratis wifi, er is ook gratis wifi in al onze Business Premier lounges. Je kunt onderweg dus de actualiteit checken, e-mails sturen of een selfie posten.

GRATIS WIFI IN DE TREIN

Je kunt naar hartenlust e-mailen, twitteren en berichten posten. Gebruik een smartphone, tablet of laptop om online te gaan.

We wisselen tussen verschillende 3G- en 4G-signalen als we grenzen overschrijden en tijdzones doorkruisen. Dus de verbinding is niet altijd zo betrouwbaar als in je favoriete Londense pub of Brusselse café.

Samen met de netwerkproviders blijven wij eraan werken om de wifi in onze treinen te verbeteren.

  • Onderweg gebruikt onze gratis wifi de gegevenssignalen van 3G en 4G. De kwaliteit van de internetverbinding kan dus variëren, zelfs al ziet het signaal er op je toestel sterk uit.
  • Wordt je verbinding onderbroken, dan rijden we waarschijnlijk net door een zone met een zwak signaal. Je hoeft je niet opnieuw te verbinden. Als het signaal weer sterker wordt, word je automatisch opnieuw verbonden.
  • Ons gratis entertainmentkanaal wordt niet beïnvloed door het signaal, je kunt dus de hele reis onbezorgd genieten van films, tv-programma's, games, enz.

WIFI OP AL ONZE ROUTES

Er is gratis wifi in al onze nieuwe en vernieuwde treinen. Tegen 2019 zullen we alleen nog zulke treinen hebben.

Reis je toevallig nog in één van onze oudere treinen zonder internetverbinding, dan kun je toch ook heel wat leuke dingen vinden op ons gratis entertainmentkanaal.

GRAAG JOUW MENING

Je feedback helpt ons om de wifi in onze treinen nog beter te maken. Dus als je reist in een trein met wifi, kijk dan na de trip uit naar de feedbackmail of vertel ons wat je denkt via het contactformulier.

GRATIS WIFI IN HET STATION

Onze vertrekhallen in Londen, Ebbsfleet, Rijsel en Parijs hebben allemaal gratis wifi, er is ook gratis wifi in al onze Business Premier lounges. Je kunt onderweg dus de actualiteit checken, e-mails sturen of een snelle selfie posten.

VERSTANDIG GEBRUIK

Om te verzekeren dat iedereen online kan, beperken we de verbindingssnelheid, de toegang tot sommige streamingsites voor video en muziek en de toegang tot sites waarvan de inhoud niet geschikt is voor een openbaar netwerk.

MEER INFORMATIE?

Ga naar onze FAQ's - Vragen en antwoorden